Homemade eco waspoeder

Zelf waspoeder maken is heel erg makkelijk! Je kunt het maken van bijvoorbeeld schoonmaak-/huishoudzeep of Aleppo zeep. Ook zijn zeepvlokken geschikt, je hoeft dan niet te raspen. Ongeparfumeerde zeep is goed om te gebruiken als wasmiddel voor de gevoelige huid. Je kunt het waspoeder op lage temperaturen gebruiken en het is voor zowel de witte of gekleurde was. 

RECEPT:

Rasp de zeep en doe alle ingrediënten in een keukenmachine. Mix alles goed door elkaar en de waspoeder is klaar! Geen mixer? Geeft niets, dan is het heel fijn raspen van de zeep ook prima. Bewaar de waspoeder in een pot met deksel. Per wasbeurt heb je ongeveer 1-2 eetlepels waspoeder nodig.

Om je was lekker zacht te krijgen kun je per wasbeurt 2 eetlepels Epsomzout aan je waspoeder toevoegen. Voor een lekker geurtje kies je een zeep die je lekker vindt ruiken of voeg een paar druppels etherische oliën of wasparfum toe.

Citroen etherische olie kun je het beste gebruiken voor de witte was en zorgt voor een frisse geur. Bij hele vieze vlekken is vlekkenzout ideaal en ook zorgt het voor een stralende witte was.

Plaats een reactie

Alle reacties moeten worden goedgekeurd voor ze worden geplaatst