Homemade eco waspoeder

Zelf waspoeder maken is heel erg makkelijk! Je kunt het maken van schoonmaak- huishoudzeep, Aleppo zeep of bijvoorbeeld Castille zeep van Dr Bronner. Ook zijn zeepvlokken geschikt, je hoeft dan niet te raspen. Ongeparfumeerde zeep is erg geschikt om te gebruiken als wasmiddel voor de gevoelige huid. Je kunt de waspoeder op lage temperaturen gebruiken en het is voor zowel de witte of gekleurde was. 

Wat je nodig hebt:

  • 100 gram zeep
  • 300 gram baking soda (werkt als wasverzachter en vlekkenverwijderaar)
  • 600 gram kristalsoda (verzacht de hardheid van water zodat de zeep beter werkt)
  • 100 gram zout (helpt kleuren helderder te maken)
  • optioneel etherische oliën of wasparfum

Rasp de zeep en doe alle ingrediënten in een keukenmachine. Mix alles goed door elkaar en de waspoeder is klaar! Geen mixer? Geeft niets, dan is het heel fijn raspen van de zeep ook prima. Bewaar de waspoeder in een pot met deksel. Per wasbeurt heb je ongeveer 1-2 eetlepels waspoeder nodig.

Om je was lekker zacht te krijgen kun je per wasbeurt 2 eetlepels Epsomzout aan je waspoeder toevoegen. Voor een lekker geurtje kies je een zeep die je lekker vindt ruiken of voeg een paar druppels etherische oliën of wasparfum toe.

Citroen etherische olie kun je het beste gebruiken voor de witte was en zorgt voor een frisse geur. Bij hele vieze vlekken is vlekkenzout ideaal en ook zorgt het voor een stralende witte was.

Plaats een reactie

Alle reacties moeten worden goedgekeurd voor ze worden geplaatst