DIY neusspray

Snotter de snotter ... het is helaas weer die tijd van het jaar! Wist je dat het heel makkelijk en goedkoop is om je eigen neusspray zoutoplossing te maken? Zie hieronder hoe simpel het is: 

  1. Kook ongeveer 200 milliliter water.
  2. Schenk het water in een beker en voeg hieraan 1 afgestreken theelepel (keuken)zout toe. Het beste is om fijne korrels zout te gebruiken zoals Middellandse Zee zout of Himalaya zout.
  3. Roer het geheel goed door totdat het zout volledig is opgelost. Gebruik bij kinderen onder de 5 jaar nooit teveel zout.
  4. Voeg eventueel een half theelepeltje baking soda toe en roer nogmaals goed door. Baking soda neutraliseert de pH-waarde van de zoutoplossing en vermindert het prikkende gevoel in je neus wanneer je de vloeistof opsnuift.

Door een zoutoplossing te gebruiken kun je droge neusgaten en holtes hydrateren en kalmeer je geïrriteerd of ontstoken weefsel. Ook spoel je schadelijke bacteriën of irriterende stoffen (zoals pollen) met de neusspray weg en helpt het tegen slijm. Een zoutoplossing is niet verslavend, 100% natuurlijk en met dit herbruikbare flesje zero waste!

Plaats een reactie

Alle reacties moeten worden goedgekeurd voor ze worden geplaatst