Homemade vlierbloesemsiroop

Het maken van deze limonadesiroop is heel makkelijk en vooral op een warme dag echt heerlijk verfrissend! Het bloeit nu op veel plekken dus het is nu of nooit voor dit jaar. Wat je nodig hebt:

  • schermen van vlierbloesem
  • 1200 gram suiker per liter
  • 20 gram citroenzuur per liter

Pluk de vlierbloesemschermen op een droge dag en stop de ze zonder stelen in een grote pan. Giet er water over zodat het een lekker soepje wordt. Ik voeg er meestal ook rozenblaadjes aan toe voor nóg meer geur en smaak. Dek het af en laat het 1 dag staan op een koele plek.

Giet nu alles door een zeef en kaasdoek in een maatbeker zodat alle bloemen en steeltjes eruit zijn. Kijk hoeveel vloeistof er in de maatbeker zit zodat je weet hoeveel suiker en citroenzuur je nodig hebt. Voeg per liter 1200 gram suiker toe en zet de pan op het vuur. Blijf roeren tot de suiker goed is opgelost en verwarm het tot het nét niet kookt. Roer de citroenzuur erdoor (20 gram per liter) en schenk de siroop in schone glazen flessen. Als je de siroop lang wilt bewaren moet je de fles en de dop van te voren even uitkoken. Laat de siroop afkoelen, giet een beetje siroop in een glas en vul aan met water. Enjoy! 

Plaats een reactie

Alle reacties moeten worden goedgekeurd voor ze worden geplaatst